Menu

Allmänna Sångens Vårkonsert | Förklädd Gud |ASAWCA

Uppsala

Uppsala Universitets Aula
lördag, 4 maj 2024 kl:15:00

lägger som himmelsk läkning
för djupa själasår,
en vän, fri från beräkning,
sin hand i vår

Så lyder en strof ur Hjalmar Gullbergs dikt Förklädd Gud, som tonsattes av Lars-Erik Larsson år 1940. Detta omhuldade stycke kommer ni höra i arrangemang för kör samt åtta instrumentalister på Allmänna Sångens vårkonsert 2024. Vi gästas av barytonen Karl-Magnus Fredriksson, sopranen Paulina Pfeiffer, samt Stina Ekblad som recitatör. Arrangemanget för fem stråkar, klarinett, blockflöjt och flygel är än så länge opublicerat och unikt för denna konsert.
Utöver denna kioskvältare till körverk kommer Vårkonserten innehålla ett uruppförande: vinnarstycket av ASAWCA 2024, Allmänna Sångens och Anders Wall Composition Award för kvinnliga tonsättare. Tävlingen hölls för första gången 2013, då kören firade 50 år som blandkör. Syftet med tävlingen är att lyfta kvinnliga kompositörer och deras verk, samt inspirera skapandet av ny körmusik. Mer info om ASAWCA hittar du på allmannasangen.se/asawca
Självklart lämnas även plats åt de sånger som hör våren till, och efter konserten samlas vi utanför aulan för den traditionella trappmarschen. Trappmarschen är en av Allmänna Sångens äldsta traditioner som begicks första gången kort efter körens grundande 1830, och avslutas med ett kortare program vårsånger utanför Universitetshuset.
Medverkande:
Maria Goundorina, dirigent
Karl-Magnus Fredriksson, baryton
Paulina Pfeiffer, sopran
Stina Ekblad, recitatör
Victoria Power, flygel

Datum / Tid

lördag, 4 maj 2024 kl: 15:00

Plats

Uppsala, Uppsala Universitets Aula

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad